I strävan efter superhjälte: den introverta fadern om sonslaget

Brent Almond – författare och pappa till fyra -Fine Jay. Han är en av de miljoner intelligensföräldrar som är lyckliga (eller inte lyckliga-åsikter avviker här) för att utbilda hyperobiliska och ständigt riva i strid vid små extroverts. Han delade sin erfarenhet på webbplatsen Huffington Post.

Brent Almond – författare, designer, hans bloggdesignerdaddy.Com

”Nyligen upptäckte jag igen att jag förföljde min son, som sprang från mig och skickligt pressade här och där genom publiken. Den här gången var vi i hans dagis, på en festival tillägnad Halloween. I varje rum väntade han på nästa uppgift som Jay utförde och snabbt flyttade till en ny så snart han fick sitt pris.

Han, fyra -åriga och svängbara, och jag, storleken på en halv förälder, förvandlade denna strävan till träning till meningslöshet. Därför följde jag honom på tillräckligt avstånd för att visa andra att jag fortfarande kontrollerade något och att han kunde höra min röst och jag behövde inte skrika.

Allt inuti mig sjönk när jag såg hur han nästan kraschade in i ett barn på rullstol och nästan slog över läraren med en stor låda med muffins. Jag lyckades bara bakom honom för att han var med några sekunder stannade framför någon och meddelade: ”Jag är Batman!"Då hade han bråttom att träffa nästa fiende och lägga en ny leksak eller behandla i sin plastpumpa. Och jag frågade mig själv, om och om igen: ”Det här är normalt? Han är okej? Jag är inte så spänd? Jag gör allt rätt? Han kommer en gång att sakta ner?"

Du förstår, jag är en introvert som tar upp ett barns barn.

Jag förstår att kanske någon inte kommer att betrakta mig som en introvert. Definitivt, jag en gång befinner mig i rampljuset, men för detta behöver jag speciella omständigheter eller ett par missade koppar romer med en brun. Till skillnad från mig för min son är detta ett helt naturligt tillstånd.

Och ja, jag förstår att han bara är fyra år gammal. Och alla fyra åriga -gamla är ibland okontrollerbara. Och att pojkar är pojkar. Men medan jag var feg efter honom, förblev han det enda barnet som kunde springa runt korridorerna så länge och så snabbt. Och även om det fanns flera andra Batmen och Batman i dagis, tillkännagav bara han sin egen status med liknande frekvens och temperament. Han är också det enda barnet i sin grupp vars säng står bredvid lärarbordet så att han inte väcker någon under en lugn timme. Och han var det enda barnet, efter att ha återvänt från semestern samlades hela dagisen runt honom.

Jag jämför honom med mig i hans ålder. Eller i alla åldrar. Jag har aldrig varit ledare. Jag var en fredsbevarare, min bästa vän, en favorit av lärare. Jay är inte en favorit bland läraren i traditionell mening, men alla känner och älskar honom och älskar honom i dagis, både barn och vuxna.

Så vitt jag kan bedöma är Jay det mest följeslagare och sällskapliga barnet här. Med "här" menar jag "överallt". Han är ständigt "på uppdraget", och jag följer honom och följer honom så att han inte springer bort för långt potensmedel apoteket, inte driver någon och inte springer igenom vägen.

Min far och jag erkände nyligen för varandra att vi upplever "föräldra avund" för en av klasskamraterna till Jay Jay. Han är ungefär ett år yngre, en söt, lite blyg och lugn baby … som naturligtvis beundrar Jay. Som hans mamma. Hon gillar när hennes son går med vår, för Onam hoppas att Jay Jay kommer att bli lite befriad. Vi hoppas att det motsatta kommer att hända och att vår andfådda kanin också kommer att prova på en sköldpaddsdräkt för en kort tid..

Naturligtvis, som en introvert, oroar jag mig för vad andra tycker. Jag blev definitivt av med en del av denna last, även om han fortfarande är med mig. Jag lärde mig att hantera olika situationer effektivt och lugnt (till viss del), vare sig det är en lång flygning med min son eller en annan hysteri Jay på lekplatsen. Till helvete med fördömande åsikter.

Men jag har inte ett färdigt råd varken för mig själv eller för någon i min hud. Men när jag skriver om det kan jag tänka på allt och äntligen komma till mig. Medan jag försöker hitta balans: Det är viktigt för mig att fastställa beteendets gräns för min son och samtidigt ge honom möjlighet till självuttryck. Ta hand om hans säkerhet, så att du kan ta risker. Jag vill ta denna unika möjlighet och använda den till min egen tillväxt, låt den få mig ur min komfortzon och sluta förlita sig för mycket på andra människors åsikter.

Jag tillbringade många år (och pengar) på att dra mig ur den nämnda komfortzonen. Min son, som ingen, hjälper mig att utöka min egen ram, lär mig rädsla och förmågan att föda, hjälper mig att leva så aktivt, högt och snabbt som jag kan. Trots förvirring förklarar jag tydligt: ​​Min sons förtroende och entusiasm ger mig stor glädje. Jag beundrar hur mycket han är öppen för allt, hur djärvt han tillkännager till världen vem han är och med vilken fiende eller utmaning han kommer att möta denna minut. Men min superhjälte håller fortfarande min hand när vi korsar gatan. Och båda av oss behöver det, låt det vara under en tid ".


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *